Include aceste 5 legume în dieta ta pentru a pierde în greutate

Umplerea farfuriei cu alimente sănătoase și hrănitoare este o modalitate eficientă de a slăbi. Când folosim termenul sănătos, legume este primul cuvânt care ne vine în minte. Sărace în calorii, dense în nutrienți, versatile și gustoase. Există atât de multe motive pentru a include legume în dieta ta. Acestea nu numai că te ajută să slăbești, ci și să te mențină sănătos și să te ferească de boli. Există diferite soiuri de legume, cultivate în diferite părți ale lumii. Toate au calități de sănătate diferite. Aici am enumerat primele 5 legume care sunt considerate destul de benefice pentru persoanele care încearcă să scapă de kilogramele în plus.

Spanacul

Spanac - Legume Dieta

Leguma verde cu frunze este plină de substanțe nutritive benefice, cum ar fi fierul, potasiul și fibrele. Sunt sărace în calorii și extrem de versatile. Puteți adăuga puțină salată sau o călați și o luați cu omleta. Spanacul nu numai că vă ajută să gestionați o greutate sănătoasă, dar reduce și riscul de boli cronice, cum ar fi diabetul de tip 2, bolile de inimă și unele tipuri de cancer.

Broccoli

Brocoli

Spre deosebire de verii săi – conopidă și varză, broccoli nu este pe placul tuturor. Multor oameni nu le place această legumă cruciferă verde. Dar broccoli este o putere nutritivă. Este ambalat cu zeița calciului, a vitaminei C, a vitaminei K și a fierului. Mai mult, are un conținut scăzut de calorii și un conținut ridicat de fibre, ceea ce face din această legumă verde o mâncare excelentă pentru slăbit.

Ardei iute

Ardei Iute

Când încercați să pierdeți în greutate, ardeiul iute poate fi un plus excelent în dieta ta. Bogat în vitamina C, fibre dietetice, vitamina E, B6 și folat, ardeiul iute se gătește ușor și poate fi asociat cu mai multe alimente. Adaugă multă poftă la mâncare, ceea ce face ca o cină dietetică să prindă brusc viață. Această legumă conține o cantitate mare de fibre și apă, care vă poate stimula metabolismul și vă pot ajuta să pierdeți în greutate.

Roșii

Roșii

Încărcate cu licopen antioxidant, roșiile sunt prietenoase cu pierderea în greutate și chiar pot reduce riscul bolilor cronice. Adăugați roșii în curry sau puneți-le în castronul cu salată. Va face orice fel de mâncare gustoasă și sănătoasă.

Morcovi

Morcovi

Morcovii sunt una dintre cele mai bune legume cu conținut scăzut de calorii care trebuie incluse în dieta de slăbire. Morcovii sunt bogați atât în ​​fibre solubile, cât și în fibre insolubile și, prin urmare, se potrivesc perfect facturii atunci când vine vorba de pierderea în greutate sănătoasă. Amestecați-l cu alte fructe sau legume pentru a obține un suc sănătos, bogat în substanțe nutritive, sau gătiți-l împreună cu preparatele din carne pentru a face ca această legumă să-și facă magia.

Citește și: Cele mai bune super alimente pentru slăbit

Lasă un comentariu