Motive care împiedică pierderea în greutate

Pierderea în greutate este un proces – unul care nu se întâmplă întotdeauna atât de repede pe cât ați putea dori. În timp ce pierderea în greutate sănătoasă poate dura ceva timp, există motive pentru care este posibil să nu pierdeți în greutate, care merită luate în considerare pe măsură ce vă evaluați progresul.

De exemplu, poate ești angajat într-un antrenament obișnuit, dar nu arzi suficiente calorii. Poate că exersați suficient și mâncați bine, dar aveți o afecțiune care vă interferează cu capacitatea de a pierde kilograme.

Există multe lucruri care pot influența pierderea în greutate , dintre care unele pot fi mai evidente decât altele. Merită să le luați în considerare pe toate în timp ce lucrați pentru a face modificări care vă vor aduce rezultate în dieta de slăbit.

Mai jos sunt cele cinci motive comune pentru creșterea în greutate pe care majoritatea dintre noi le trecem cu vederea.

1. Hormonii sunt inamicii numărul unu în procesul de slăbire

Îți amintești când ți-e foame, dar de fapt supărat? Există un termen pentru asta și se numește hangry! Furia este un răspuns emoțional sau specific stării de spirit la foamete, ceva controlat de hormoni. 

Este dovedit că hormonii vă pot îngrașa sau chiar duce la pierderea în greutate. Acestea formează un cocktail hormonal complex care influențează foarte mult foamea, senzația de plinătate, chiar și modelul de depozitare a grăsimilor și locurile în care se depozitează.

Orice plan de dietă indian de slăbire încasează acest lucru și vă face să mâncați des pentru a preveni creșterea hormonilor și a enzimelor.

2. Vitaminele și mineralele influențează pierderea în greutate

Deci, ați crezut că burgerul vă afectează talia, ajutându-vă doar să vă strângeți caloriile? Ei bine, există mai multe mâncăruri decât calorii!

Studiile au stabilit că nutrienți precum vitamina D, calciu și complexul B vă pot influența greutatea.

Acest lucru întărește faptul că este important să ne uităm la alimente într-un mod mai sănătos (cum ar fi o dietă indiană sănătoasă) decât doar caloriile, brânza, untul, uleiul, grăsimile etc.

3. Toxinele împiedică pierderea în greutate

Ce sunt toxinele? Totul din jurul nostru; Fie că poluarea, fumul, coloranții alimentari, aditivii alimentari, materialele plastice etc. sunt toate toxine și acestea pot provoca obezitate.

Cercetările arată că excesul de expunere la toxine face ca organismul nostru să stocheze toxine în buzunare mici de grăsime. De asemenea, toxinele reduc ritmul metabolismului care, în cele din urmă, încetinesc procesul de scădere în greutate. De aceea este foarte important să detoxifiați corpul din când în când.

4. Lipsa de somn încetinește procesul de slăbire

Dacă nu dormi suficient, atunci corpul tău încearcă să facă față epuizării aferente în mai multe moduri. Și un astfel de mecanism de coping este secreția crescută a hormonilor de stres. Acest lucru te face susceptibil la infecții, printre altele. 

De asemenea, potrivit Jurnalului American de Epidemiologie, lipsa de somn are ca rezultat și niveluri perturbate de hormoni ai foamei, cum ar fi Grelina și Leptina. Acest lucru are ca rezultat supraalimentarea.

5. Stresul afectează pierderea în greutate

Stresul este ca un inamic care îți slăbește corpul din toate unghiurile. Nu numai că eliberează hormoni de depozitare a grăsimilor, dar aveți și tendința de a ajunge la zahăr și alimente încărcate cu sare pentru a face față stresului.

Iată doar câteva moduri în care stresul vă poate afecta programul de slăbire.

  • Avem pofte: atunci când suntem stresați sau nefericiți, mulți dintre noi ajungem la „alimente confortabile”, care conțin mult zahăr și grăsimi.
  • Creșterea cortizolului: Ca și privarea de somn, prea mult stres crește producția de cortizol. Acest lucru nu numai că mărește pofta de mâncare, dar poate provoca și depozitarea suplimentară a grăsimilor abdominale.
  • Ignorarea antrenamentelor: Deprimarea, oboseala sau stresul poate face ca un antrenament să pară prea descurajant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Back to top button