Sunt sănătoși biscuiții digestivi?

Biscuiții digestivi devin populari ca parte a unei diete sănătoase și atrag atenția multor entuziaști ai sănătății. Deoarece acestea conțin o cantitate decentă de fibre, mulți oameni susțin că biscuiții digestivi pot îmbunătăți digestia. De asemenea, se spune că gestionează nivelul zahărului din sânge. Dar sunt biscuiții digestivi suficient de sănătoși pentru a face parte din dieta ta? Pot fi folosite ca un înlocuitor sănătos pentru biscuiții obișnuiți? Aflați aici răspunsul la întrebările voastre, datele nutriționale, posibilele efecte negative ale biscuiților digestivi.

Ce sunt biscuiții digestivi?

Biscuiții digestivi sunt biscuiți semi-dulci cu o textură mărunțită. Sunt disponibile în multe variante. Ele devin rapid populare ca înlocuitori pentru mai multe gustări nesănătoase. Majoritatea mărcilor de biscuiți digestivi de pe piață tind să își facă publicitate conținutului ridicat de fibre, având în vedere rolul nutrientului în promovarea sănătății digestive (și în general). Adăugarea de fibre la alimentele obișnuite are efecte pozitive ( 1 ). Dar este și cazul biscuiților digestivi?

Pentru a înțelege mai bine, să explorăm mai întâi ingredientele din biscuiții digestivi.

Ingrediente în biscuiții digestivi

Majoritatea biscuiților digestivi conțin următoarele substanțe nutritive:

  • Făină de grâu brună grosieră: oferă biscuitului o textură și o aromă distincte.
  • Zahăr: este folosit sub formă granulată pentru a conferi o aromă dulce. De asemenea, oferă o textură fragedă biscuitului.
  • Ulei vegetal: Mentine biscuitii umezi si previne ruperea lor.
  • Făină integrală: este folosită ca sursă de fibre.
  • Extract de malț: îmbunătățește crocanta, textura și gustul biscuiților.
  • Agenți de creștere: Aceștia sunt utilizați pentru a crea o firimitură pufoasă în biscuiți. Majoritatea biscuiților folosesc bicarbonat de sodiu ca agent de creștere.
  • Sarea: este folosită pentru a spori gustul.

Puține alte variante de biscuiți pot conține, de asemenea, zer uscat din fulgi de ovăz, lapte degresat de cultură și nuci praf.

Mai jos este compoziția nutrițională a biscuiților digestivi în general:

Valorile nutriționale ale biscuiților digestivi (la 100 de grame)

  • Energie: 478 calorii
  • Carbohidrați: 62 grame
  • Grăsimi: 21 grame
  • Proteine: 7 grame
  • Fibre alimentare: 3 grame
  • Zahăr: 16 grame
  • Sodiu: 500 mg

Oferă acești nutrienți vreun beneficiu pentru sănătate? Continuați să citiți pentru a afla mai multe.

Beneficiile biscuiților digestivi

Când este consumat cu moderație, un biscuiți digestiv poate fi o alternativă mai bună la biscuiții sau fursecurile obișnuite. Iată beneficiile sale:

  • Poate reduce senzația de foame: mulți biscuiți digestivi sunt bogați în fibre. Fibrele ajută la reducerea durerilor de foame ( 2 ). Cu toate acestea, legătura dintre consumul regulat de biscuiți digestivi și reducerea foametei este neclară.
  • Poate ajuta digestia: Fibrele din acești biscuiți ajută la absorbția apei și înmoaie scaunele. De asemenea, promovează digestia și poate ameliora constipația ( 3 ). Cu toate acestea, se garantează mai multe informații în acest sens.
  • Poate ajuta la pierderea în greutate: fibrele pot menține stomacul plin pentru mult timp. Acest lucru poate crește sațietatea și poate regla aportul de alimente și poate ajuta la pierderea în greutate ( 4 ). Cu toate acestea, fibrele din prăjiturile digestive nu pot fi o alternativă la sursele naturale de fibre.

Aceste beneficii te pot face să simți că biscuiții digestivi pot fi consumați fără vinovăție. Dar sunt ele sănătoase dacă sunt consumate în mod regulat?

Sunt buni pentru sănătate biscuiții digestivi?

Biscuiții digestivi conțin fibre care au multe beneficii pozitive pentru sănătatea generală. De asemenea, sunt făcute din făină integrală de grâu, care este mult mai bună decât făina albă sau procesată. Acești biscuiți conțin, de asemenea, mai puține calorii decât fursecurile obișnuite.

Dar alte ingrediente, cum ar fi uleiurile vegetale, extractul de malț și agenții de creștere, depășesc aceste beneficii. Ei pot face mai mult rău dacă consumați toți biscuiții dintr-o singură mișcare.

Prin urmare, se recomandă moderarea. De asemenea, ar trebui să verificați câți dintre acești biscuiți se încadrează în bugetul zilnic de calorii. Consumul prea multor dintre acești biscuiți digestivi poate prezenta și anumite riscuri.

Riscurile biscuiților digestivi

Dovezile anecdotice sugerează că consumul excesiv de biscuiți digestivi poate prezenta următoarele riscuri:

  • Extractul de malț poate provoca flatulență dacă este consumat în exces.
  • Uleiul vegetal poate provoca tuse atunci când este luat în exces.
  • Agenții de creștere pot provoca greață și vărsături la câțiva.

Prin urmare, moderația este foarte recomandată dacă doriți să beneficiați de beneficiile biscuiților digestivi.

Concluzie

Biscuiții digestivi s-ar putea să nu vă ofere toate pretențiile ridicate pe care le promit, dar pot fi un înlocuitor mai bun pentru un fursec obișnuit. Dar moderația este foarte recomandată, deoarece și ele sunt alimente procesate ca și alte prăjituri. Încearcă-le să-ți țină foamea la distanță.

Referințe:

Articolele de pe retetedeslabit.ro sunt susținute de informații verificate din lucrări de cercetare academice și revizuite de colegi, organizații de renume, instituții de cercetare și asociații medicale pentru a asigura acuratețea și relevanța.

  1. Fibrele alimentare din alimente: o recenzie
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3614039/
  2. Efectele aportului de fibre alimentare înainte de masă asupra pierderii în greutate și a foametei într-un club de scădere în greutate
    https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/6303061/
  3. Dieta bogată în fibre
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK559033/
  4. Dezvăluirea efectelor suplimentării cu fibre alimentare solubile asupra aportului de energie și a sațietății percepute la adulții sănătoși: dovezi din revizuirea sistematică și metaanaliza studiilor controlate aleatoriu
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/labs/pmc/articles /PMC6352252/

CITEȘTE ȘI:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Back to top button